Domowe zapiekane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosta i smaczna przekąska, która kosztuje grosze ;)

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 bułki kajzerki
    - 8 plastrów salami lub innej wędliny
    - 4 plastry sera typu toast lub inny żółty
    - 1 pomidor
    - 4 - 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    - bazylia lub zioła prowansalskie

Domowe zapiekane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułeczki kroimy na pół. Następnie każdą połówkę smarujemy koncentratem oraz posypujemy ziołami prowansalskimi lub bazylią. Po kolej na każdą połówkę bułki nakładamy: plasterki preferowanej wędliny, pokrojony w grube plastry pomidor oraz podzielone na pół plastry sera. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do blaszki na pizze lub innej płaskiej i pieczemy w 180°C od 5 min do 7 min. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy