DOMOWE BOUNTY

5 (161 ocen)

  • 2 godz.

Batoniki bardzo podobne w smaku do tych sklepowych (a nawet lepsze!), mają pyszny kokosowy miąższ z cudownie chrupiącą czekoladową powłoczką. Sama rozkosz! :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na około 18 sztuk:

    300 g wiórków kokosowych
    200 g mleka skondensowanego
    1 szklanka cukru pudru
    600 g czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty Batony

Domowe bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki mieszamy z mlekiem skondensowanym i przesianym cukrem pudrem. Powstałą masę wykładamy do foremek i mocno dociskamy. Ja użyłam silikonowe foremki do muffin, kokosową masę nakładałam do połowy wysokości. Foremki z masą wstawiamy do zamrażarki na minimum 1h (masa musi dobrze stwardnieć).
  • 2. Czekoladę rozpuszczamy w miseczce (w kąpieli wodnej) - studzimy.
  • DOMOWE BOUNTY 3. Foremki wyjmujemy z zamrażarki i do każdej nakładamy porcję czekolady (tak aby dokładnie pokryła masę kokosową. Wstawiamy do zamrażarki aby czekolada stwardniała.
    Ponownie wyjmujemy foremki, po kolei z każdej wyjmujemy nadzienie, układamy na pergaminie do pieczenia (stroną z czekoladą skierowane do dołu) i dokładnie polewamy czekoladą. Wstawiamy do lodówki.

Porady

Batoniki przechowujemy w suchym zamykanym pojemniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować