Domowe biszkopty

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Są pyszne i o wiele zdrowsze od tych ze sklepu.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    70 g cukru
    100 g mąki pszennej
    50 g mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe biszkopty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki wymieszać i odstawić, białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier aż piana będzie sztywna następnie delikatnie wymieszać z żółtkami i ostawioną mąką.
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia kłaść łyżką małe porcje ciasta w odległości 2-3 cm od siebie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec 10-15 minut aż ciasteczka się lekko zrumienią, wyjąć i studzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować