DOMOWA WĘDLINA-SCHAB

4.5 (194 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna wędlina idealna na kanapki, kórą zrobisz sam w domu.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 łyżki wegety
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka czosnku mielonego
    1 łyżeczka majeranku
    Folia aluminiowa
    Dodatkowo np. chrzan czy żurawina
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina-schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. chab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso.

    Następnie mięso dokładnie nacieram przyprawami.
    Polewam sosem sojowym.

    Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli.

    Piekę w piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia.

    Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię i wkładam do lodówki na kilka godzin.

    Kroję na kanapki z chrzanem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować