Domowa wędlina - karczek pieczony

4.5 (168 ocen)

Miękki i wyrazisty w smaku karczek. Idealny do kanapek.

Składniki:

  • 2 kg karczku

    Marynata:
    1/2 szkl oleju
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 spora łyżka majeranku
    1/2 łyżeczki suszonej papryczki yalapeno
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    2 łyżeczki octu winnego bądź balsamicznego

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Dodatki Wędliny

Domowa wędlina - karczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty porządnie ze sobą wymieszać
  • 2. Do marynaty dodać mięso i dobrze natrzec go marynatą.
    Odstawić do lodówki na 12 godzin
  • 3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
    Mięso z marynatą włożyć do rękawa.
    Piec przez 30 minut w 200 , potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 1.5 - 2 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Marynata Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować