Domowa tortilla po mojemu.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    około 120-150 ml ciepłej wody

    Nadzienie:
    1 pojedynczy filet z kurczaka (około 30 dag )
    przyprawa do gyrosa
    sól
    1 pomidor
    pół ogórka (szklarniowego)
    puszka kukurydzy
    pół niewielkiej kapusty pekińskiej

    Dodatkowo:
    majonez
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowa tortilla po mojemu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    z podanych składników zagnieść ciasto,wodę należy wlewać stopniowo,żeby ciasto nie wyszło zbyt rzadkie.Przykryć miską i odstawić na pół godziny.Ciasto podzielić na części,bardzo cieniutko wałkować i piec na suchej patelni,dobrze rozgrzanej, z obu stron.Mnie wyszło 6 placków o średnicy 20 cm.
  • 2. Nadzienie:
    filet z kurczaka umyć ,osuszyć,pokroić w paski,oprószyć solą i przyprawą,odstawić na pół godziny.Usmażyć na rozgrzanym oleju około 10 -15 minut.
  • 3. Kapustę poszatkować,pomidor pokroić w ćwiartki,ogórek obrać i pokroić w słupki,kukurydzę odsączyć.
  • 4. Na upieczone placki nakładamy porcje warzyw i mięsa,polewamy majonezem i zwijamy.Podajemy od razu.

Porady

Z porcji wyszło mi 6 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować