1.Piersi kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą. Odstawiamy na 10 minut, a potem smażymy chwilę na oleju, po czym podlewamy gotowana wodą i dusimy chwile pod przykryciem, a następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy nadal do miękkości mięsa.
2.Ziemniaki kroimy na frytki i smażymy na oleju. Lub na rozgrzany olej wrzucamy gotowe mrożone frytki.
3.Sos- Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem i majonezem. Wymieszać.
4.Surówka-
Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 15 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.
5.Wszystko nałożyć na talerz, sos osobno do miseczki.
Komentarze