Domowa rolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temp. 160-180 stopni około 30-40min.
Upieczony biszkopt z papierem do pieczenia należy położyć na ściereczce, a następnie zwijamy całość.
Jabłka obieramy ,a następnie ścieramy na tarce jarzynówce. Starte jabłka podsmażamy dziesięć minut . Podczas podsmażania dodajemy galaretkę i łyżkę cukru.
Gdy biszkopt wystygnie delikatnie go rozwijamy i powoli odrywamy papier
następnie wykładamy na ciasto wystudzone jabłka i zwijamy w oderwany papier do pieczenia oraz ściereczkę, a następnie na parę min. wkładamy do lodówki aby całość stężała.
Komentarze