Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Zwłaszcza ciasto, które jest nie za grube.
25 min
Składniki:
Ciasto:
0,5 kg mąki
5 g drożdży
szczypta soli
2 łyżki oliwy
1,5 szklanki letniej wody
Nadzienie:
sos pomidorowy
salami lub boczek, szynka
pieczarki
papryka czerwona
ogórek (z zalewy octowej, ja dałam w curry)
cebula
ser żółty
pieprz
oregano
1.Zagniatamy ciasto i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Następnie sosem smarujemy garujące ciasto, na to kładziemy szynkę, pokrojone pieczarki, paprykę, ogórek, cebulę. Potem posypujemy to wszystko pieprzem i oregano. Na koniec kładziemy żółty ser (może być w plastrach. Pieczemy 15 minut w 270 stopniach C. Po upieczeniu polewamy keczupem i majonezem. Smacznego!
Komentarze