Domowa mielonka

4.5 (190 ocen)

po prostu pycha ........

Składniki:

  • * 5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    * 1 główka czosnku
    * 4 łyżki soli
    *1 łyżka pieprzu
    *1,5 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowa mielonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso mielimy, czosnek przeciskamy przez praskę, solimy, pieprzymy i wlewamy ok. 1.5 litra zimnej wody. Wodę dodajemy, aby nasza mielonka nie była za sucha i po pasteryzacji utworzyła się galaretka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, układamy do słoików tak, aby nie było przerw,( mięso musi być dobrze ubite w słoiku). Pasteryzujemy ok. 40 minut od zagotowania i ok. 20 minut od zagotowania dnia następnego o tej samej godzinie. Jeżeli chcemy szybko spożyć nasze mielonki to możemy pasteryzację wydłużyć do 50 minut i gotować tylko raz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować