Domowa granola

0 (0 ocen)

  • 25 min

Inaczej musli :) Nie porównywalnie lepsze od kupnego ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
    1/2 szklanki orzechów włoskich
    1/2 szklanki orzechów laskowych
    1/2 szklanki słonecznika luskanego
    1/2 szklanki rodzynek
    4 łyżki miodu
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 łyżka brązowego cukru

Domowa granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyłóż papierem do pieczenie.
    Wsyp na blachę płatki owsiane,posiekane orzechy,słonecznik, rodzynki( ja je kroje na pol jesli są duże ) . Dodajemy miód,cukier waniliowy i brązowy. Wszystko mieszamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. na 15 min. Co 4 minuty mieszając składniki,żeby z góry się nie spiekły a na dole będą nie gotowe. Gotową granolę ostudź i przełóż do szczelnie zamkniętego pojemnika.

Porady

Podawać z mlekiem lub jogurtem i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy