domowa galareta wieprzowa

4.5 (176 ocen)

  • 3 min

troszkę czasochłonna ale smaczna przystawka, w moim domu od lat pasuje na każdą okazję...

  • 3 min

Składniki:

  • składniki: 2 nóżki wieprzowe 1 golonka 3 ząbki czosnku sól pieprz 1 duża marchewka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowa galareta wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotowanie: golonkę i nóżki należy wcześniej namoczyć i odpowiednio oczyścić. Mięso i marchewkę włożyć do garnka i zalać wodą, po zagotowaniu dołożyć starty na tarce czosnek, dobrze osolić do smaku, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok 2 - 3 godz. aż mięso zacznie odchodzić od kości. Po ugotowaniu mięso i marchewkę ostudzić i drobno posiekać, nakładać według uznania do wcześniej przygotowanych pojemniczków do każdego z nich dodać szczyptę pieprzu i zalewać wodą w której gotowane było mięso. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. GOTOWE. Galaretę można podawać z octem lub cytrynką według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować