Domowa czekolada z orzechami

4.5 (165 ocen)

  • 20 min

Może nie słychać trzasku przy jej łamaniu ale jest smaczna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Znika w mgnieniu oka. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/4 szklanki mleka
    100g masła
    mniejsze pół szklanki cukru
    2 czubate łyżki gorzkiego kakao
    200g pełnego mleka w proszku
    40g orzechów laskowych lub dowolnych bakalii
    40g pokruszonych wafli czekoladowych
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa czekolada z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić masło, dodać mleko i cukier, podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści. Wsypać kakao, podgrzewać do rozpuszczenia się. Gorącą masę przelać do miski, dodać mleko w proszku i miksować ok 4min aż nie będzie grudek, dodać pokruszone wafelki i orzechy. Wymieszać łyżką i przelać do formy wyłożonej folią aluminiową. Ostudzoną czekoladę wstawić do lodówki na 6-8godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować