Dogi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na włoskiej stołówce spróbowałam ich uproszczonej wersji hot-dogów. Nie wyszły tak jak tam, ale efekt równie pyszny;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto: 500g mąki pszennej, 5 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru,
    25g świeżych drożdży (1/4 kostki), 300 ml ciepłej wody (1 kubek)
    Dodatkowo: 3 kawałki kiełbasy parówkowe przecięte na ćwiartki, keczup, sól

Dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dogi 1. Składniki na ciasto połączyć, zagnieść i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok, 40 minut). Wyrośnięte ciasto podzielić na kulki (wielkości mandarynek). Każdą część rozwałkować na dość cienki placek, posmarować keczupem, posypać solidną szczyptą soli, położyć ćwiartkę kiełbasy i zawinąć. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w temperaturze 200°C.

Komentarze

Podobne przepisy