Dla mojej mamy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od kilku lat pieczenie jest moją pasją, którą cenią rodzina i przyjaciele.

Składniki:

  • ● gotowy 3-warstwowy biszkopt
    Krem: 4 jajka
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● 2 kostki masła
    ● szczypta soli
    ● 50 ml wódki
    ● duży cukier waniliowy
    ● 20 dag czekolady (białej lub deserowej)
    Dekoracje:
    ● 50 dag masy cukrowej białej i 20 dag czerwonej
    ● czekoladowe ziarenka kawy
    ● róża z masy cukrowej

Dla mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty skrapiamy wódką.
    Krem: jajka ubijamy w kąpieli
    wodnej z cukrami i solą
    do białości. Studzimy. Czekoladę
    rozpuszczamy. Masło
    ucieramy, dodajemy czekoladę,
    masę jajeczną i wódkę.
    Kremem (część odkładamy)
    przekładamy biszkopty i cienko
    smarujemy wierzch i boki.
  • 2. Masy rozwałkowujemy,
    białą przykrywamy tort. Nadmiar
    odcinamy. Z czerwonej
    wycinamy paski, dekorujemy
    ziarenkami i różą. Z reszty
    kremu szprycą wyciskamy
    wokół tortu ozdobne rozety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy