Dip z filetów z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

wykształcenia jestem technikiem żywienia. Wychowuję 4-letnią córeczkę Martynę, która uwielbia pierogi i pyzy. Bardzo lubię gotować i dekorować potrawy.

Składniki:

  • ● 25 dag ugotowanych filetów z kurczaka
    ● 1/2 szkl. majonezu
    ● 1 ząbek czosnku
    ● kieliszek winiaku, koniaku lub wódki
    ● 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ● sól
    ● pieprz

Dip z filetów z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka drobno
    kroimy. Dodajemy majonez,
    przeciśnięty przez praskę
    czosnek, paprykę i alkohol.
    Doprawiamy solą i pieprzem
    do smaku.
  • 2. Wszystkie składniki miksujemy
    do uzyskania konsystencji
    kremu.

Porady

Dip podajemy z chrupkimi przekąskami: słonymi paluszkami, precelkami lub krakersami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy