Dietetyczny tort kokosowo - jagodowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne jagody w cieście mogą zjeść nawet osoby chore na cukrzycę

  • 30 min

Składniki:

  • 125 g jagód, 60 g miękiego masła, 36 g słodzika, szczypta soli, skórka otarta z cytryny, 3 jajka, 195 g mąki, proszek do pieczenia, 100 ml wody mineralnej gazowanej, 3 łyżki wiórków kokosowych, tłuszcz i wiórki kokosowe do blachy

Dietetyczny tort kokosowo - jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę posmarowac tłuszczem i posypać wiórkami kokosowymi. Przebrać jagody, tłuszcz, słodzik, sól i skórkę z cytryny ucierać przez 5 minut. Dodawać kolejno jajka. Połączyć mąkę z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, przesiać do masy. Dolać wody mineralnej, wymieszać. Dodać 75 g jagód. Ciasto wlać do tortownicy. Na wierzchu rozłożyć pozostałe jagody. Piec w temperaturze 175 stopni przez30 - 35 minut. Około 5 minut przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi. Studzić ciasto w formie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy