Dietetyczny łosoś po grecku

4.48 (203 ocen)

Wyszło bardzo podobnie do tradycyjnej ryby po grecku a z całą pewnością zdrowiej.

Składniki:

  • 2 duże filety z łososia
    1 por
    6 marchewek
    3 pietruszki
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 cytryna
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczny łosoś po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na preferowanej wielkości kawałki. Posypujemy solą, pieprzem, skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
  • 2. Por kroimy w drobne plastry, marchewki i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy wodą, dusimy aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę.
  • 3. W misce układamy warstwę warzyw, na to warstwę łososia, znowu warzywa i tak do wyczerpania składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować