Dietetyczne roladki z indyka

4.5 (152 ocen)

Przepyszne w wersji light

Składniki:


  • 400g fileta z indyka,
    300g szpinaku, ( u mnie mrożony w liściach )
    2 ząbki czosnku,
    1 cebula,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    1 łyżka masła,
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Dietetyczne roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w plastry i delikatnie rozbij. Na patelni rozpuść mało i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Na środek ułóż farsz ze szpinaku i zwiń w roladkę. Każdą roladkę posyp pieprzem i oregano. Zawiń w folię spożywczą i końce zawiąż. Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować