Dietetyczne pulpety

4.46 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pulpety są potrawą z mojej diety, ale to mąż zjada je z największym apetytem.

Składniki:

  • 1/2 kg fileta z indyka
    jajko
    cebula
    po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
    po 3 łyżki otrębów owsianych i pszennych
    mały przecier pomidorowy
    1/2 litra bulionu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne pulpety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy z cebulą. Doprawiamy. Dodajemy otręby, zieleninę i jajko. Wyrabiamy. Formujemy małe pulpety.
  • 2. Bulion zagotowujemy. Dodajemy przecier. Mieszamy i doprawiamy. Wkładamy pulpety i dusimy ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować