Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Nie od dziś wiadomo, że kasza jaglana wpływa pozytywnie na nasz organizm. Do jej zalet należy m.in. poprawa przemiany materii, oczyszczenie organizmu z toksyn, ale także wysoka zawartości witamin i minerałów, które wpływają na stan naszych włosów, skóry i paznokci.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
    •1 i 1/4 szkl. wody (do ugotowania kaszy)
    •50 ml oleju kokosowego
    •1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    •3 jajka
    •1/2-3/4 cukru trzcinowego lub innego słodzidła
    •1/2 szkl. kakao
    •1/2 szkl. jagód goji
    •kilka połówek orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy wodę i podgrzewamy. Gdy woda zacznie wrzeć wysypujemy opłukaną na sicie kaszę. Opcjonalnie można dodać szczyptę soli do gotowania kaszy. Moc palnika zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 minut lub do momentu aż cała woda odparuje. Odstawiamy do przestudzenia.
  • 2. Kaszę miksujemy blenderem na gładko. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzechów) i miksujemy do połączenia się wszystkich składników.
  • 3. Niewielką tortownicę o średnicy 22 cm lub zbliżonych wykładamy papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy. Wierzch równamy i układamy na nim połówki orzechów.
  • 4. Formę z brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC i pieczemy przez ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Porady

Jagody goji można zastąpić żurawiną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KHWS_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować