Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

0 (0 ocen)

Za oknami piękna wiosna tej zimy więc można zjeść sałatkę w kolorach wiosny i do tego leciuteńką:)zapraszam:)

Składniki:

  • 60 g mrożonej fasoli szparagowej zielonej
    70 g mrożonego brokułu
    3 pomidorki cherry
    15 g czerwonej cebuli
    60 g pekinki
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 łyżeczka doku z cytryny
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka natki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa zblanszować 1. Do dwóch osobnych miseczek włożyć fasolkę i brokuły. Zalać wrzątkiem, zostawiać do ostygnięcia. Spróbować warzyw jeśli są jeszcze twarde to jeszcze raz zalać je wrzątkiem i zostawić na około 5 minut. Następnie odcedzić i dobrze osuszyć.
  • składniki sałatki 2. Pekinkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne piórka. Cebulę także pokroić w drobne piórka i wymieszać z pekinką. Dodać odcedzoną fasolkę. Brokuł pokroić na mniejsze różyczki. Przełożyć do miski.
  • 3. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do ładnej miski. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć na wierzchu sałatki. Zimne jajko obrać i przekroić na ćwiartki, i także ułożyć wierzchu sałatki. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować