Diabelskie warzywa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię kucharzyć i poznawać nowe smaki.

Składniki:

  • ● 1-2 marchewki
    ● garść fasolki szparagowej
    ● papryka
    ● pomidor
    ● 1/2 cukinii
    ● olej
    ● 2 ugotowane udka z kurczaka
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka kukurydzy
    ● łyżeczka sosu tabasco
    ● 2 łyżki sosu tikka masala
    ● 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
    ● łyżka sosu słodko-pikantnego
    ● łyżka ciemnego sosu sojowego
    ● łyżeczka sosu teriyaki
    ● 1,5 łyżeczki bazylii

Diabelskie warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Marchewki
    obieramy i kroimy
    w plasterki. Dusimy ok. 3
    minut na rozgrzanym oleju.
    Miąższ papryki, fasolkę
    szparagową, cukinię i pomidora
    kroimy w kawałki.
  • 2. Z udek zdejmujemy skórę
    i usuwamy kości. Mięso kroimy
    w kawałki, wkładamy do
    warzyw. Dusimy 3 minuty.
    Dodajemy osączoną kukurydzę
    i fasolę. Doprawiamy
    sosami i bazylią. Mieszamy.
    Dusimy kolejne 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy