Dla złagodzenia ostrego smaku polecam do tej potrawy lampkę wytrawnego białego wina:)
45 min
Składniki:
40 dag makaronu spaghetti tri color
50 dag pomidorów w puszce
40 dag fileta z indyka
1 cebula
4 łyżki kukurydzy z puszki
1 papryczka chili
4 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
10 dag startego zółtego sera
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Diabelskie spaghetti trójkolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku rozgrzać oliwę dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przecisnięty przez praske czosnek i chwilę smażyć mieszając,następnie dodać pokrojony w kosteczkę filet z indyka posolić do smaku i dusić 10 minut,włozyć pomidory z puszki i gotować aż woda z sosu odparuje,gdy zacznie sos gestnieć dodać kukurydze i wydrążoną z nasionek papryczkę którą drobniutko kroimy dusić jeszcze chwilę doprawić do smaku pieprzem -można z niego zrezygnować bo sos jest dość ostry,wsypać starty żółty ser-najlepszy jest parmezan ale ja dałam goudę ,zamieszać odstawić z ognia aż ser się rozpuści.
Makaron ugotować jak w przepisie na opakowaniu odcedzić podawać z sosem diabelskim:)
Komentarze