Diabelskie parówki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla smakoszy parówek

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg parówek,
    1/2 kg pieczarek drobnych,
    15 dag ostrego sera,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka mielonej papryki,
    łyżeczka startego na proszek majeranku,
    olej.

Diabelskie parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe, białe pieczarki obrać ze skórki i włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć do chwili odparowania soku. W tym czasie obrać z osłonek parówki i pokroić w 2 cm kawałki nacinając je po obu końcach na krzyż. Po odparowaniu soku z pieczarek włożyć parówki, wsypać wszystkie przyprawy i smażyć, aż parówki i pieczarki ładnie się zarumienią. Do parówek wsypać starty na tarce ser ostry, chwilę mieszać na ogniu, aby ser lekko się stopił, wyłożyć pieczarki z parówkami na talerz i dekorując talerz sałata.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy