Diabelski kurczak z frytkami

4.5 (176 ocen)

  • Średni

Danie dość proste, pikantne i smaczne.

  • Średni

Składniki:

  • - duże filety z kurczaka: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 35 dekagramów
    - tarty żółty ser: 15 dekagramów
    - majonez: 3 łyżki
    - fix Knorr Kebab z sosem czosnkowym: 1 opakowanie
    - oregano: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - mrożone frytki: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne

Diabelski kurczak z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, pokroić na mniejsze kawałki, rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsypać całą przyprawą Knorra. Frytki ułożyć na natłuszczonej blasze, na to położyć filety oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać do mięsa i frytek, posypać serem, posmarować majonezem i posypać oregano. Zapiekać 45 min w temp. 180st. Gotowe porcje można posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować