diabelski filet w panierce z papryki

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Szybki i łatwy sposób na fileta z kurczaka. Świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki z marchewki.

  • 10 min

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    2-3 łyżki ostrej papryki
    ostra papryka (ilość według upodobań)
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Diabelski filet w panierce z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłukać i przekroić na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na talerz wysypać paprykę słodką i wymieszać ją z ostrą. Panierować filety w papryce (tak jak kotlety w mące). Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i upiec z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować