Dhodak

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Indyjskie placuszki ogórkowe z dodatkiem kokosu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza manna: 150 gramów
    - wiórki kokosowe: 150 gramów
    - ogórek ( pokrojony w plasterki ): 150 gramów
    - brązowy cukier: 1 łyżka
    - olej: 5 łyżek
    - sól: 1 szczypta

Dhodak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grysik mieszamy z wiórkami kokosowymi.



    Dodajemy pokrojone ogórki , 1 łyżkę cukru i szczyptę soli.



    Dolewamy ok. 200 ml wody i mieszamy , tak by powstało gęste ciasto.



    Ciasto kładziemy porcjami na patelnię z mocno rogrzanym olejem i smażymy z obu stron na złoty kolor.



    Podajemy z dipem czosnkowo - jogurtowym.





    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy