Dewolaje z topionym serkiem i masłem

4.46 (160 ocen)

Idealne dla smakoszy piersi z kurczaka

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    opakowanie serka topionego tostowego w plasterkach (np. Hohland)
    masło
    sezam
    bułka tarta
    jajo
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z topionym serkiem i masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi rozbijamy jak na kotlety schabowe, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek złożony na pół serka i ok. 1 cm masła. Po czym zwijamy.
  • 2. Przygotowujemy panierkę: w jednym pojemniku mamy bułkę tartą, w drugim bułkę tartą z sezamem a w trzecim roztrzepane jajo z odrobiną mleka lub wody (lepiej się panieruje). Najpierw obtaczamy dewolaja w jajku, potem w bułce, znowu w jajku i na koniec w w bułce z sezamem. Smażymy na wolnym ogniu. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować