• Dewolaje z topionym serkiem i masłem

    Dodane przez: lopezkat

  • Idealne dla smakoszy piersi z kurczaka

  • Składniki

    4 piersi z kurczaka
    opakowanie serka topionego tostowego w plasterkach (np. Hohland)
    masło
    sezam
    bułka tarta
    jajo
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Piersi rozbijamy jak na kotlety schabowe, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek złożony na pół serka i ok. 1 cm masła. Po czym zwijamy.

    2.

    Przygotowujemy panierkę: w jednym pojemniku mamy bułkę tartą, w drugim bułkę tartą z sezamem a w trzecim roztrzepane jajo z odrobiną mleka lub wody (lepiej się panieruje). Najpierw obtaczamy dewolaja w jajku, potem w bułce, znowu w jajku i na koniec w w bułce z sezamem. Smażymy na wolnym ogniu. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, mama_mnie_nauczyla
  • 2 komentarze

    • Konto nieaktywne
      2012-10-09T11:55:12+02:00 Konto nieaktywne
      apetyczne
    • Gość
      2014-05-03T13:06:20+02:00 gość IP: 85.28.*.*
      Bardzo ladnie wyglada totez tak pewnie smakuje.

Dodane przez: lopezkat

lopezkat 4

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-16T15:35:47+02:00

4482 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »