Dewolaje z serem i pieczarkami

4.44 (162 ocen)

  • 50 min

Doskonała propozycja na niedzielny obiad,

  • 50 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    15 dkg pieczarek
    4 plastry sera żółtego
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierowania
    mąka
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Dewolaje z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet podzielić na 4 kotlety. Każdy lekko zbić tłuczkiem ,lekko osolić i posypać pieprzem.
    Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Usmażyć na 1 łyżce oleju aż odparuje płyn. Osolić i doprawić pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
    Na każdy kotlet położyć kawałek sera i porcję pieczarek . Zawinąć dobrze , obtoczyć w mące, następnie umoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
    Można usmażyć na patelni , najpierw na większym ogniu , potem na mniejszym ,żeby się dobrze przesmażyły. Na końcu przykryć pokrywką na parę minut.
    Można także dewolaje upiec w frytkownicy .

Porady

Zamiast pieczarek można dać grzyby leśne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować