• Dewolaje z serem i pieczarkami

    Dodane przez: teresa-kr

  • Doskonała propozycja na niedzielny obiad,

  • Składniki

    1 podwójny filet z kurczaka
    15 dkg pieczarek
    4 plastry sera żółtego
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierowania
    mąka
    Sól
    Pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Filet podzielić na 4 kotlety. Każdy lekko zbić tłuczkiem ,lekko osolić i posypać pieprzem. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Usmażyć na 1 łyżce oleju aż odparuje płyn. Osolić i doprawić pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na każdy kotlet położyć kawałek sera i porcję pieczarek . Zawinąć dobrze , obtoczyć w mące, następnie umoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Można usmażyć na patelni , najpierw na większym ogniu , potem na mniejszym ,żeby się dobrze przesmażyły. Na końcu przykryć pokrywką na parę minut. Można także dewolaje upiec w frytkownicy .

  • Rady

    Zamiast pieczarek można dać grzyby leśne

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pieczarki, ser, moj_niedzielny_obiad, piersi z kurczaka
  • 3 komentarze
    • Gość
      2014-10-11T17:15:07+02:00 zik (gość) IP: 79.191.*.*
      zamierzam zrobić dewolaje i robię je pierwszy raz
    • Gość
      2014-10-19T13:24:15+02:00 zik (gość) IP: 178.42.*.*
      witajcie ponownie robie dewolaje
    • Karioka
      2014-10-19T13:34:09+02:00 Karioka
      Teresko, apetyczne te dewolaje:)))

Dodane przez: teresa-kr

teresa-kr 347

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-22T21:45:12+01:00

33268 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »