DEWOLAJE Z SEREM I MASŁEM

4.45 (176 ocen)

danie na świąteczny stół

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    6 piersi z kurczaka
    5 łyżek masła
    200 g sera gouda
    Natka pietruszki
    2 ząbki czosnku
    Vegeta
    2 jajka
    Buła tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

4.45 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z serem i masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cgwlc4 1. WYKONANIE :
    Piersi myjemy osuszmy. Każdą Pierś delikatnie rozbijamy na płaski kotlet. Doprawiamy Vegetą . Miękkie masło przekładamy do miseczki , ser ścieramy na drobnych oczkach , czosnek przeciskamy przez praskę , natkę pietruszki bardzo drobno siekamy i wszystko razem dokładnie mieszamy . za pomocą łyzki nabieram nie duże porcje masła z serem i w ręku robie kulki .Każdą kulkę kładę na pierś lekko dociskając mięso zwijam ciasno w rulon. Następnie w rozmąconym jajku obtaczam każdą pierś i potem w bułce . Obsmażam na złoto z każdej strony i duszę z 30 minut pod przykryciem by w środku mięso doszło . Podawać z ziemniakami . Gotowe Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować