Dewolaje z mielonych filetów

4.17 (267 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na rodzinne uroczystości robię je w dużych ilościach.

Składniki:

  • ● 3 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 3 jajka
    ● bułka tarta
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    Farsze:
    1. kilka słupków masła oraz posiekana natka pietruszki
    2. kilka pokrojonych pieczarek usmażonych z cebulą i wymieszanych z serkiem topionym
    3. kilka słupków żółtego sera
    4. szpinak smażony z posiekaną cebulą i czosnkiem
Wystaw ocenę:

4.17 (267 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z mielonych filetów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i mielimy. Dodajemy jajko,
    trochę bułki tartej i przyprawe uniwersalna.
    Mieszamy.
  • 2. Z mielonego mięsa formujemy
    kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Przykrywamy
    folią i spłaszczamy.
  • 3. Na mięsie układamy wybrane
    farsze. Zwijamy w wałeczki. Obtaczamy w bułce tartej,
    a następnie w pozostałych
    rozkłóconych jajkach i ponownie
    w bułce.
  • 4. Dewolaje smażymy na rozgrzanym
    na patelni głębokim
    oleju, aż się zezłocą.

Porady

Z podanej ilości mięsa otrzymamy ok. 12 kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować