Dewolaje z jajkiem i koperkiem

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 podwójnych piersi z kurczaka
    przyprawa uniwersalna, pieprz i czosnek granulowany
    FARSZ:
    12 jajek ugotowanych na twardo/ pół jajka na 1 porcję kurczaka/
    Posiekany koperek
    50 gram startego sera żółtego
    Ok. 1 szklanki śmietany 30%
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z jajkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka posiekać drobno, dodać koperek, ser żółty i tyle smietany aby masa była spójna lecz wilgotna.Doprawić delikatnie przyprawą uniwersalną.
    Piersi z kurczaka rozdzielić na pojedyńcze filety,te z kolei w poprzek na pół,otrzymamy 24 porcje.
    W każdej porcji naciąć kieszeń, oprószyć przyprawą uniwersalną,pieprzem kolorowym,czosnkiem granulowanym.
    Następnie ,nakładać farsz, spiąć,otaczać w mące ,
    obsmażyć,na rumiano a potem poddusić w garnku na podstawce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować