• Dewolaje z brokułami serkiem topionym

    Dodane przez: teresa-kr

  • Pyszny warzywny farsz a serek topiony daje ciekawy smak

  • Składniki

    2 podwójne filety z kurczaka
    1 mały brokuł
    2 serki topione śmietankowe
    1 jajko
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierowania
    mąka
    Sól
    Pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Filet podzielić każdy na 4 kotlety następnie lekko zbić tłuczkiem ,osolić i posypać pieprzem. Brokuła umyć i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Na każdy kotlet położyć kawałek topionego serak i porcję brokuła. Zawinąć dobrze , obtoczyć w mące, następnie umoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Można usmażyć na patelni , najpierw na większym ogniu , potem na mniejszym ,żeby się dobrze przesmażyły. Na końcu przykryć pokrywką na parę minut. Można także dewolaje upiec w frytkownicy i wtedy są bardziej chrupiące

  • Rady

    Można dać do farszu trochę brokułów i kalafiora

  • Słowa kluczowe (tagi):

    brokuły, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, serek topiony, piersi z kurczaka
  • 8 komentarzy

    • BABECZKA 35
      2013-09-01T19:28:36+02:00 BABECZKA 35
      Smakowity obiadek.
    • teresa-kr
      2013-09-01T19:35:48+02:00 teresa-kr
      I dietetyczny!
    • BABECZKA 35
      2013-09-02T07:47:02+02:00 BABECZKA 35
      Te dewolaje w przekroju bardzo ładnie się prezentują.
    • czarrna
      2013-09-02T14:28:42+02:00 czarrna
      Nie dość, że apetyczne, to pięknie się prezentują :)
    • Magdalena_Z
      2013-09-02T14:52:53+02:00 Magdalena_Z
      Popieram wszystkie poprzedniczki a od siebie dodam że ma Pani naprawdę bardzo dużo fajnych przepisów :)
    • teresa-kr
      2013-09-02T21:09:40+02:00 teresa-kr
      Bardzo się cieszę ,że tak mnie postrzegacie, uwielbiam gotować ,gotuję dla dzieci w przedszkolu, w domu dla męża , dla gości i na różne konkursy i festyny. Jak mam więcej czasu to i dekoracja lepsza, a jak nie mam czasu , to tak co mam pod ręką.
      Pozdrawiam!
    • Gość
      2013-09-06T20:17:38+02:00 gość IP: 178.43.*.*
      Gratuluję tak wybornego talentu kulinarnego Pani Teresko :) oj , chętnie bym się wróciła do przedszkola, oczywiście najlepiej tego, w którym Pani pracuje, aby pokosztować tych wszystkich wspaniałości ;) Pani pomysły są wyborne nie tylko dla podniebienia ale i cieszą niejedno oko. Bardzo dziękuję, że dzieli się Pani z nami swą pasją, i możemy czerpać z Pani wiedzy i doświadczenia. Mam wielką prośbę, aby zechciała Pani, podać jeszcze przepis na tą smakowitą suróweczkę, bo chciałabym także ja podać. Z góry dziękuję i serdecznie Panią pozdrawiam :) Agnieszka z Rzeszowa
    • teresa-kr
      2013-09-07T20:00:13+02:00 teresa-kr
      Jest to surówka z kapusty młodej ,marchewki i koperku , lekko zakwaszona sokiem z cytryny, z cukrem/odrobina/ solą i pieprzem. Taka tradycyjna. Pozdrawiam Panią Agnieszkę i dziękuję za miłą opinię!

Dodane przez: teresa-kr

teresa-kr 334

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-09-01T15:40:04+02:00

966 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »