Kotlety z Karkówki z boczkiem i pieczarkami

4.5 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Kotlety są bardzo sycące. Moja rodzinka po prostu je uwielbia.:)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg karczku
    40 dag boczku
    1 kg pieczarek
    1 cebula
    30 dag sera żółtego
    chrzan
    mąka
    bułka tarta
    jajka
    olej
    Przyprawy :, czosnek granulowany , przyprawa uniwersalna , przyprawa cygańska lub do karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z karkówki z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy i rozbijamy go ,każdy kawałek posypujemy czosnkiem przyprawą uniwersalną i przyprawą cygańską
    Odstawiamy . Boczek podpiekamy na patelni . Pieczarki podduszamy w garnku z cebulą iposiekana w piórka i płaską łyżką przyprawy uniwersalnej .
  • 2. Karczek obtaczamy w mące , bułce i jajku. Pieczemy na złocisty kolor.
  • 3. Na karczu układamy płaską łyżeczkę chrzanu , boczek , pieczarki i żółty ser .
    Po wykonaniu dewolaje wkładamy do mikrofali na 2 minuty . Smacznego!:)

Porady

Jeśli nie macie chrzanu możecie zastąpić go musztardą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować