DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM

4.51 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Przepis na pyszne dewolaje jest znany od lat, dzisiaj pomysł na nadzienie serowe z dodatkiem ogórka konserwowego. Farsz zawinęłam w rozbite mięso, panierowałam i smażyłam na oleju. Kotlety podajemy na ciepło do frytek, ziemniaków, warzyw lub zjadamy z pieczywem.

  • 40 min

Składniki:

  • 6-8 kotletów ze schabu
    200 g sera goudy
    kilka ogórków konserwowych
    sól, pieprz, papryka do smaku
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Dewolaj z serem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1e38o1k 1. Kotlety rozbijamy cienko, doprawiamy do smaku z każdej strony.
    ser i ogórki kroimy w słupki o grubości około 0,5 cm.
    Na każdy kotlet kładziemy po dwa kawałki sera i kawałek ogórka,
  • image-06y2e2y 2. Zwijamy dewolaje, podwijając końcówki kotleta do środka.
    Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż ładnie się zarumienią
  • image-1rifbbd 3. Podajemy ciepłe z dodatkami, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować