Dewolaj z kurkami

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ukończyłam technikum hotelarskie. W wolnych chwilach pod okiem mamy uczę się gotować.

Składniki:

  • ● 50 dag fileta z kurczaka
    ● 8 plastrów żółtego sera
    ● 30 dag kurek
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaj z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki myjemy i osączamy.
    Cebulę obieramy, drobno siekamy
    i dusimy 10 minut na
    oleju. Filety myjemy, kroimy
    na 8 kotletów i rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Na każdym płacie układamy
    plaster sera i łyżkę farszu
    z kurek. Zwijamy i spinamy
    wykałaczkami. Panierujemy
    w rozkłóconym jajku i bułce.
    Smażymy z obu stron na złoty
    kolor. Osączamy z tłuszczu.
    Podajemy z ziemniakami
    lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować