Devolaye z szynką, serem i pieczarkami

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

Alternatywa dla zwykłych kotletów z wyśmienitym wnętrzem, które można dowolnie modyfikować.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 plastry wybranej szynki (u mnie 1 duży plater szynki babuni)
    4 plastry sera żółtego
    6 średnich pieczarek
    Sól
    Pieprz
    Wegeta (głównie warzywa)
    Przyprawa pikantna do kurczaka
    Okej do smażenia
    1 jajko
    Bułka tarta
    Kilka wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Devolaye z szynką, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyszczany i rozbijamy na w miarę cienkie kotlety. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i nacieramy mięso.
  • 2. Pieczarki kroimy i przysmażamy z odrobiną soli i pieprzu.
  • 3. Na rozbite kotlety układamy kolejno po plastrze szynki, dwa plastry sera i na to rozdzielamy podsmazone pieczarki. Zwijamy ściśle węższym bokiem i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy z każdej strony pod przykryciem.

Porady

Jeśli zostaną Ci pieczarki, wykorzystaj je jako okrasę na ziemniaki Polecam również devolaye z serem i posiekaną natką pietruszki oraz z serem i czerwoną świeżą papryką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pieczarki Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować