Devolay ze szpinakiem

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Posmakuje narzeczonemu, mężowi, mamie i teściowej :)

  • 20 min

Składniki:

  • składniki na 4 porcje:
    - 1 kg sznycla z szynki
    - 2 jajka
    - szpinak mrożony w liściach (całe opakowanie)
    - mała cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 4 plastry szynki parmeńskiej
    - 10 dag kostki sera żółtego
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Devolay ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Devolay ze szpinakiem 1. Rozbijamy mięso, następnie solimy i pieprzymy.
  • 2. Szpinak smażymy na oleju z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli i czosnku.
  • 3. Na gotowe, rozbite mięso kładziemy ok. 1-2 łyżek szpinaku, słupek sera zawinięty szynką parmeńską. Mięso zwijamy w roladę, jeśli farsz wychodzi bokami możemy roladę spiąć wykałaczkami.
  • 4. Gotowe rolady moczymy w rozkłóconym jajku i smażymy na patelni na małym ogniu z każdej strony, aż mięso lekko zbrązowieje. Następnie rolady pieczemy w piekarniku w zamkniętym naczyniu żaroodpornym około 20 min w 220 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze szpinakiem

To może cię zainteresować