Devolaile z masłem czosnkowym

5 (161 ocen)

Zawinięte piersi z kurczaka z kiełbaską i nutą masła czosnkowego.

Składniki:

  • 1,5 piersi z kurczaka
    1 pętko kiełbasy podwawelskiej
    1/3 kostki miękkiego masła
    2 ząbki czosnku
    kilka gałązek koperku
    kilka gałązek pietruszki
    jajko, mąka i bułka tarta do panierki
    sól, pieprz, wegeta
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Devolaile z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • oczyszczone piersi z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić pokroić na mniejsze kawałki (1 pierś na 3 części + filecik)
  • kiełbasa 2. Kiełbasę pokroić w drobniutką kostkę.
  • masło czosnkowe 3. Sporządzić masło czosnkowe: Miękkie masło połączyć z poszatkowaną pietruszką i koperkiem i wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • rozbite piersi z nadzieniem 4. Piersi z kurczaka rozbić, opruszyć solą i pieprzem, nałożyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz łyżeczkę masła czosnkowego.
  • Roladki 5. Zwinąć roladki.
  • opanierować 6. Roladki opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
  • usmażyć roladki 7. Roladki usmażyć na tłuszczu.

Porady

Zamiast kiełbaski można użyć szynki konserwowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować