• Deserki Walentynkowe z galaretką

    Dodane przez: Joanna Poprostupycha

  • Deser Walentynkowy z galaretką tak prosty, że każdy amator kuchenny.Najlepiej go wykonać dzień wcześniej, aby przygotować galaretkę w pucharku lub szklance i później ustawić ją odpowiednio ustawić pod kątem 45 stopni w lodówce.

  • Składniki


    250 ml śmietanki kremówki
    100 g serka mascarpone
    2-3 łyżki cukru pudru
    1 banan
    8 truskawek lub malin (mogą być ewentualnie mrożone)
    1 galaretka truskawkowa

  • Sposób przygotowania

    1.
    deser - krok 1

    Śmietankę kremówkę oraz cukier puder ubijamy w wysokim naczyniu. Stopniowo dodajemy serek mascarpone. Dzielimy masę na dwie równe części: jedną odstawiamy już do lodówki, a do drugiej wrzucamy świeże lub odmrożone truskawki- miksujemy. Galaretkę robimy według wskazań na opakowaniu. Gdy około pół godziny przestygnie to dzielimy ją na cztery części. Dwie przelewamy do szklanek, pucharków- układamy je w lodówce przychylone pod kątem 45 stopni. Dwie pozostałe wlewamy do dwóch miseczek, również wkładamy do lodówki na kilka godzin.

    2.
    deser - krok 2

    Do gotowych galaretek (tych w szklankach) nakładamy najpierw masę śmietanową, na nią kilka plasterków banana. Następnie nakładamy masę truskawkową.

    3.
    deser - krok 3

    Wyciągamy z lodówki miseczki z galaretką. Za pomocą foremek do wykrawania ciastek ( w kształcie serca) wycinamy serduszka. Układamy je na wierzch deseru wraz z kilkoma plasterkami banana.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, walentynki, przepisy_na_walentynki
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Joanna Poprostupycha 72

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2017-01-11T18:42:07+01:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii