Deserek: Jabłko z bananem, awokado i jogurtem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Deserek dla niemowląt po 10 miesiącu życia (ze względu na gluten i awokado). Pamiętajmy, aby owoce kupować (w miarę możliwości) z upraw ekologicznych. Otrzymamy 2 porcje.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duże jabłko
    1 duży banan
    1/2 awokado
    1 mały jogurt naturalny

Deserek: jabłko z bananem, awokado i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i awokado dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Awokado również pozbawiamy skórki. Następnie ścieramy na tarce i przekładamy do rondelka dolewając odrobinę przegotowanej wody. Po zabulgotaniu gotujemy około 2-3 minuty, stale mieszając, by nam się nie przypaliło. Dodajemy jogurt i po chwili zestawiamy z gazu.

Komentarze

Podobne przepisy