Deser z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować 500 ml wody,wsypać galaretkę o smaku czarnej porzeczki,dokładnie wymieszać.Przelać do pucharków.Śliwki umyć,usunąć pestki,owoce pokroić.Jabłka umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić na cząstki.Owoce wrzucić do rondla,wsypać cukier,gotować 5 minut.Wyjąć jabłka,a śliwki wrzucić do galaretki.Pucharki z galaretką odstawić w chłodne miejsce.Po 30 minutach wstawić do lodówki na 90 minut.
2.Zagotować 500 ml mleka.W 100 ml zimnego mleka wymieszać budyń malinowy i przelać do gotującego się mleka,wymieszać.Odstawić.
3.Do salaterek z galaretką wlać budyń malinowy,a na nim ułożyć jabłka oraz plasterki banana.
Komentarze