Deser z mascarpone i truskawkami

3 (2 ocen)

Szybki deser na leniwe niedzielne popołudnie. Zamiast truskawek można użyć innych owoców, na przykład jagód albo brzoskwiń, ze wszystkimi deser będzie dobrze smakował

Składniki:

  • 4 PORCJE:
    20 dag drobnych mrożonych truskawek
    8 dag ciasteczek owsianych z orzechami
    25 dag serka mascarpone
    15 dag gęstego jogurtu naturalnego
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżka domowego cukru waniliowego
    3 łyżeczki domowego dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciasteczka owsiane

Deser z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki odpowiednio wcześniej wyjąć z zamrażarki i powoli rozmrozić.
    Owoce dobrze osączyć z soku i wymieszać z dżemem.
    Mascarpone, jogurt naturalny, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę.
    Ciasteczka owsiane pokruszyć.
    W trzech lub czterech szklankach ułożyć kolejno warstwami po porcji pokruszonych ciasteczek, następnie kremu, a na koniec wymieszanych z dżemem owoców.
    Od razu można podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować