Kokosowa jaglanka z dodatkiem prażonych jabłek i swieżo potartym cynamonem. Wygląda niepozornie, nie wymaga dużo czasu, a robi wrażenie. Słodki posiłek, który syci i rozgrzewa, więc idealna propozycja na zimne poranki i nie tylko!
Deser z kaszy jaglanej i świeżo potartym cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną wkładamy do suchego garnuszka i prażymy kilka minut na małym ogniu. Następnie płuczemy na sitku i spowrotem przekładamy do garnuszka i zalewamy wrzątkiem (tak aby tylko przykryć) i gotujemy pod pokrywką około 10minut.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy olej kokosowy i odstawiamy na 20 min.
Krem kokosowy:
Wiórki kokosowe blendujemy z jogurtem na gęsty krem
Mus jabłkowy:
Jabłka kroimy na małe kawałki i prażymy na patelni z dodatkiem cynamonu do miękkości.
Ostudzoną kaszę mieszamy z kremem kokosowym i przekładamy do miseczki. Następnie polewamy musem jabłkowym.
Komentarze