Deser truskawkowo-lodowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lody z dużą porcją truskawkowego musu, z chrupiącymi ciasteczkami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciastka zbożowe: 120 gramów
    - lody śmietankowe: 750 mililitrów
    - truskawki: 70 dekagramów
    - cukier: 100 gramów

Deser truskawkowo-lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyjąć lody z zamrażarki, aby lekko zmiękły.
  • 2. Przygotować 4 wysokie szklanki. Pokruszyć ciastka, wsypać je w równych częściach do szklanek.
  • 3. Truskawki podzielić na dwie równe porcje. Jedną zmiksować z cukrem na mus. Drugą porcję truskawek pokroić na części.
  • 4. Miękkie lody rozłożyć równymi porcjami do szklanek.
  • 5. Na lody wlać mus. Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki.
  • 6. Deser udekorować świeżymi listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy