Deser śmietankowo-kawowy

2 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zmysłowy deser śmietankowo-kawowy jest słodki i pyszny. Przygotujesz go w kilka minut. Możesz go podać do ulubionych ciasteczek.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mascarpone: 250 gramów
    - likier kawowy (moc 18 %): 8 łyżek
    - śmietana (30 %): 200 mililitrów
    - ekstarkt z wanilii: 1 łyżka
    - cukier (drobny do wypieków): 2 łyżki
    - fix do ubijania śmietany (12 g): 1 opakowanie
    - cukier muscovado (lub listek mięty do dekoracji): 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Likiery

Deser śmietankowo-kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić z cukrem i fixem.
  • 2. Mascarpone wymieszać z ubitą śmietaną, ekstraktem waniliowym i likierem kawowym.
  • deser kawowo-śmietankowy 3. Krem przełożyć do małych szklanek lub pucharków, posypać cukrem muscovado. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier kawowy Mascarpone Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować