Deser Rafaello

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis otrzymałam od mojej mamy. Jest to wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak kokosu.Deser przygotowuje się bardzo szybko.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 galaretki cytrynowe
    2 tabliczki białej czekolady
    200g wiórek kokosowych
    500ml śmietany 30%
    2 opakowania biszkoptów
    likier kokosowy lub jajeczny
    prażone migdały

Deser rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wsypujemy do miski. Rozpuszczamy je w 2 szklankach wrzącej wody.
  • 2. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy do momentu rozpuszczenia i wystudzenia.
  • 3. Ubijamy śmietanę, dodajemy ją porcjami do przestudzonej galaretki i czekolady.
  • 4. Dodajemy wiórki kokosowe.
  • 5. Biszkopty nasączamy likrem i układamy w blaszce. Na biszkopty nakładamy masę.
  • 6. Deser dekorujemy wiórkami i prażonymi migdałami.
  • 7. Deser schładzamy 2 godziny w lodówce. Smacznego ;)

Porady

Miskę można umieścić w kąpieli wodnej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy