Deser podwójnie owocowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekki, smaczny, owocowy deser. Polecam :-)

  • 45 min

Składniki:

  • 6 połówek brzoskwiń z puszki
    300 gr świeżych truskawek
    1 galaretka pomarańczowa
    1 galaretka cytrynowa
    3 podłużne biszkopty

Deser podwójnie owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w jednej szklance (250ml) wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Połówki brzoskwiń odsączyć z syropu, pokroić w plastry i włożyć do 3 szklanek typu long, lub pucharków. Zalać pomarańczową galaretką. Włożyć do stężenia do lodówki.
  • 2. Truskawki umyć, obrać ze szypułek, zmiksować blenderem na mus. 3 odstawić do dekoracji. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ¾ szkl (ok.200ml) wrzątku, wlać do musu, wymieszać.
  • 3. Na stężonej warstwie pomarańczowo-brzoskwiniową ułożyć po jednym biszkopcie. Zalać musem truskawkowo-cytrynowym. Włożyć do całkowitego stężenia do lodówki na ok. 2 godziny. Udekorować pozostałymi truskawkami.

Porady

Składniki podane na 3 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy